Pau Alabajos va inaugurar ahir el 26è Festival BarnaSants. Foto: Miquel Codolar / ACN

La 26a edició del Festival BarnaSants es va posar en marxa ahir amb un concert a l’Hospitalet que va tenir com a protagonista Pau Alabajos, que va presentar ‘Les hores mortes’, el seu darrer disc. El festival s’allargarà fins al 30 de maig i inclou un total de 140 concerts, una part dels quals es faran en territori santsenc.

Un dels aspectes més destacats de la programació d’enguany és que assoleix la paritat de gènere, amb un 48% de dones, i ofereix més del 80% de propostes en català. El director del certamen, Pere Camps, detalla en declaracions a l’ACN que dels 140 concerts del festival, fins a un 10% seran recuperats de l’any passat, ja que l’edició anterior ja es veu veure afectada per la pandèmia. Sobre aquesta edició, Camps ha explicat que només en cas que es tanquessin els espais culturals “no es faria el BarnaSants”. De fet, per evitar la cancel·lació de concerts i per seguretat, l’organització ha optat per espais grans, com el Casinet d’Hostafrancs, on caben unes 400 persones i que acolliran concerts d’un centenar d’assistents. “Serà molt difícil que es tanquin els espais”, afegeix.

Alguns dels nomes més destacats del programa d’aquest BarnaSants són els de Maria del Mar Bonet, Quico Pi de la Serra, Maria Arnal i Marcel Bagés, Maria Rodés, Lluís Cabot, Gemma Humet o Eduard Iniesta. A banda, una de les actuacions més destacades serà la de la pianista Elisabet Raspall i l’actriu, Tilda Espluga, que dedicaran un concert a l’escriptora balaguerina Teresa Pàmies.