L’espectacle Harleking inaugurarà la nova temporada. Foto: Harleking

La Sala Hiroshima ho té tot a punt per començar la seva sisena temporada convertida en un projecte consolidat. Dels 15 espectacles que inclou la nova programació, el 50% són propostes internacionals. A més, compta amb quatre estrenes absolutes i set estrenes a l’estat espanyol.

La temporada arrencarà aquest divendres amb un espectacle inaugural de primer nivell. Els coreògrafs italians Ginevra Panzetti i Enrico Ticconi oferiran Harleking, una obra que barreja dansa i teatre gestual d’una manera senzilla i minimalista, tot partint de la figura de l’Arlequí. Els dos intèrprets són artistes revelació d’Aerowaves, una xarxa europea de programació de dansa, i han rebut recentment el primer premi de dansa de la Fundació Hermès de París. Ara aterren a Barcelona, on també actuaran el dia 5, disposats a sorprendre el públic català.

Entre la resta de propostes, destaquen les sis actuacions incloses en el Cicle ORO, que busca donar visibilitat a artistes iberoamericans. A més, Hiroshima col·labora amb el Festival Salmon< i el Festival Hop, gràcies als quals la sala del Poble-sec comptarà amb tres actuacions internacionals.

A banda, hi ha programat un espectacle considerat inclassificable. Es tracta de Multiverse, de Louis Vanhaverbeke, que combina música, bricolatge, slam i dansa, i ho fa des del joc. Per aquest motiu, és apte per a tots els públics, fins i tot per a infants i adolescents.

UN ESPAI PER AL TALENT LOCAL
Pel que fa a les propostes locals, destaca Una història universal, de l’artista referent David Espinosa. Menys conegudes són les iniciatives de Miquel Barcelona i Carmen Muñoz, dues joves promeses que volen donar-se a conèixer amb els seus respectius espectacles. D’altra banda, com ja ha fet en edicions anteriors, aquest curs la sala dona carta blanca a un artista local. En aquest cas, l’escollit ha estat el dramaturg Pau Masaló.

La temporada de la Sala Hiroshima promet satisfer els amants de la dansa contemporània fins al juny del 2020.