El Ple de l’Ajuntament d’avui ha donat llum verda a la construcció d’un nou tanatori a l’antiga fàbrica modernista Germans Climent, situada al carrer Comtes de Bell-lloc, on fins fa pocs mesos hi havia el parc infantil Happy Parc. La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables de l’equip de govern i Barcelona pel Canvi, mentre que ERC, Cs i PP s’han abstingut i Junts per Catalunya s’hi ha oposat.

Aquest projecte fa mesos que aixeca polseguera entre un grup de veïns, que s’han organitzat al voltant de la plataforma Stop Tanatori, ja que consideren que l’antiga fàbrica Germans Climent no és el lloc adequat per obrir un tanatori. Durant el ple, la responsable d’Urbanisme del consistori, Janet Sanz, ha afirmat que “el projecte ha estat validat per la Generalitat”.

De fet, ahir Stop Tanatori va anunciar que presentarà una denúncia contra l’Ajuntament per no protegir el patrimoni. L’antiga fàbrica està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local. La plataforma també es planteja portar el cas a la Fiscalia si el consistori no actua i assegura que l’Ajuntament té a les seves mans un document que “constata l’existència en el subsòl d’una xarxa de refugis de la Guerra Civil”. “Les obres danyaran irreversiblement el patrimoni protegit”, alerten des d’Stop Tanatori.