Les Tres Xemeneies del Poble-sec. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha fet un pas endavant per desbloquejar el futur de l’entorn de les Tres Xemeneies del Poble-sec. En la proposta, que encara està pendent de la negociació amb la propietat (Conrem Tramway), el consistori planteja fer realitat una de les peticions de l’Associació de Veïns del Poble-sec: el trasllat del Centre de Coordinació Operativa d’Emergències (CECOR) del carrer Lleida a les Tres Xemeneies.

Segons el govern municipal, la proposta presentada donaria resposta tant a les demandes del veïnat com a les de la propietat dels dos edificis buits de 22.000 metres quadrats que hi ha a Vilà i Vilà, 40 i a Paral·lel, 51. Així, s’incorporarien nous equipaments i es farien millores urbanístiques en aquesta zona. Alhora, faria la requalificació dels terrenys necessària perquè la propietat pugui dels immobles pugui fer-hi oficines.

Aquesta requalificació, tal com recorda l’Ajuntament, incrementaria el valor del sòl, que passaria de 10,5 milions d’euros a 29 milions. És per això que el consistori està decidit a fer que “aquest increment de valor repercuteixi en la ciutat”.

La proposta municipal, doncs, cediria a la propietat 14.500 metres quadrats de sòl requalificat per fer-hi oficines. A canvi, l’Ajuntament adquiriria l’edifici Llac per instal·lar-hi el CECOR. D’altra banda, es destinarien 8.000 metres quadrats dels edificis a ubicar-hi equipaments. A més, els promotors privats s’encarregarien de la reurbanització del parc.

Tot i que encara s’ha de negociar amb els propietaris, el consistori ja ha anunciat que l’any que ve farà obres al parc de les Tres Xemeneies “per redistribuir-ne els espais i millorar-hi la seguretat”. Aquesta última, de fet, és una de les principals reivindicacions dels veïns.