Estació Sants

Els fets van tenir lloc el passat 1 d’octubre. Foto: Twitter (@magradacat)

L’estació de Sants va ser escenari el divendres 1 d’octubre d’una agressió trànsfoba per part d’un agent de l’empresa Sureste, que s’encarrega del control de la instal·lació. Tal com va avançar betevé, els fets van començar quan la dona transsexual va esbroncar un càmera demanant-li que no la gravés. Davant d’aquella acció, un agent la va reduir a terra i quatre més la van emmanillar. Va ser llavors quan un dels agents la va agredir amb la mà i li va propinar una puntada de peu mentre, tal com va alertar a Twitter el regidor de Drets de Ciutadania i del Districte, Marc Serra, li cridava “Calli, senyor!”.

Investigar l’agressió

En el mateix tuit Serra també va dir que “cal investigar aquesta agressió trànsfoba” i que les paraules “Calli, senyor!” van ser una manera de “vexar” la víctima. L’Ajuntament va activar el protocol i va oferir suport jurídic i psicològic a l’agredida. D’altra banda, Renfe va explicar que va demanar la retirada del servei de l’agressor i que no tolerarà aquesta mena d’actituds.

Les reaccions van anar més enllà. El Centre Social Autogestionat Can Vies i la ràdio Orgull Ràdio van compartir a Twitter la convocatòria d’una concentració que va tenir lloc el passat 3 d’octubre a la plaça dels Països Catalans per rebutjar els fets.