La baralla va tenir lloc entre els carrers de l’Energia i de la Mecànica. Foto: Arxiu

El barri de la Marina de Port va ser l’escenari, el passat 9 de març, d’una baralla entre dos grups de joves, un dels quals estava format per cinc menors magrebins tutelats per la Generalitat, coneguts com a menors no acompanyats (Mena).

Segons va relatar El Periódico, els menors, que viuen en un centre del barri, van ser agredits per un altre grup molt nombrós de joves després que un dels menors increpés una noia de l’altre grup. Això hauria provocat que els joves que l’acompanyaven comencessin la baralla al carrer de l’Energia. Segons El Periódico, un dels joves hauria pujat a casa seva a buscar una porra extensible, amb la qual hauria pegat els menors. Al cap de poca estona més joves del barri es van afegir a la baralla. La situació va provocar que diversos veïns truquessin al 112 per alertar sobre el que estava passant. Els cinc menors migrants van haver de ser atesos per contusions i van ser traslladats al centre sanitari d’urgències de Manso.

DGAIA: SENSE MOTIU RACISTA
Després dels fets, la secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat (DGAIA), Georgina oliva, va negar que darrere de la baralla hi hagués motius racistes. En declaracions a TV3, Oliva va afirmar que es tractava “d’una disputa per un tema d’adolescents” i va recordar que no hi havia hagut cap “crit xenòfob ni apel·lacions a l’origen dels menors”.