Sala Hiroshima

La sala Hiroshima ha tancat definitivament. Foto: Pau Cortina/ACN

La sala Hiroshima, situada al número 65 del carrer de Vila i Vilà, va tancar definitivament el passat divendres 12 de novembre posant fi a més de sis anys d’exhibicions independents de totes les disciplines. La decisió ja es va anunciar fa més d’un any, després que la propietat hagués anunciat que volia recuperar l’espai, però en aquell moment la intenció era trobar un altre local.

Finalment, però, el projecte s’ha apagat del tot. El seu fundador i director, Gaston Core, afirmava a l’ACN que no volia fer “retrets” a ningú, ni als propietaris ni a les administracions públiques, pel desenllaç de la sala. “Està bé que els projectes sàpiguen tancar”, va dir Core. “L’important és que aquest s’ha mantingut sempre fidel a la seva naturalesa, a la seva visió”, va afegir.

Sense nou local

Tot i que la idea de Core era, tal com va assenyalar el novembre de l’any passat en declaracions a Línia Sants, buscar un nou emplaçament per allargar la vida del projecte, els seus intents van ser frustrats. Davant d’això, va acabar optant per centrar-se en la seva carrera com creador i confiar en el fet que el llegat de la sala no desaparegui, segons va admetre a l’ACN. “Espero que aquest projecte quedi en la memòria de la ciutat i del barri del Poble-sec”, afirmava Core a l’agència de notícies.