Tretze carrers i places del barri lluitaran enguany per guanyar el gran premi: les comissions, els veïns i molts voluntaris fa gairebé un any que treballen incansablement en els guarnits i fan que Sants torni a brillar durant tots els dies que durarà la festa.

I és que malgrat que, de nou, cal lamentar la pèrdua d’un carrer, com cada any el que es podrà veure a les portalades, als sostres i als edificis és el resultat de tota aquesta feina. Del sacrifici, la dedicació i la passió que es posa en una celebració que va camí del bicentenari.

En aquesta ocasió, el passat mes de maig es va conèixer que la comissió del carrer Rossend Arús havia decidit no participar en la Festa, però els 13 carrers restants han posat tota la carn a la graella per preparar el millor guarnit, treballant de forma incansable durant gairebé un any, per fer que els visitants gaudeixin de la seva visita i per impressionar els membres del jurat i guanyar el concurs.

Tots contra Galileu: l’objectiu és prendre-li la condició de guanyador

El Freak show, del carrer de Galileu, amb el pallasso endimoniat que ocupava gairebé tota la portalada, els forçuts i la dona barbuda, va conquerir el jurat, que va concedir-li el premi de l’edició de l’any passat. En total, la proposta de Galileu va rebre 374 punts, de manera que serà el rival a batre en l’edició d’enguany.

La seva victòria, però, no podria haver estat més ajustada, i és que el segon guarnit que va rebre més punts va ser la proposta del carrer de Sagunt, el Bosc encantat, que va rebre només un punt menys que el vencedor, 373, a banda d’endur-se també els premis al millor sostre i al millor detall artístic de la Festa Major.

El tercer en discòrdia de l’any 2018 va ser la proposta del carrer d’Alcolea de Dalt, Joc de Trons, una proposta que mostrava alguns dels personatges de la popular sèrie de televisió basada en la sèrie de novel·les de George R. R. Martin.

Qui va patir l’enorme competitivitat que cada any demostren els carrers va ser el vencedor de l’edició del 2017, el carrer de Finlàndia, que només va poder aconseguir ser vuitè gràcies a la seva proposta anomenada Selva amazònica.

Com és habitual, la cerimònia del lliurament de premis, que se celebrarà el dia 26 d’agost a l’Espanya Industrial, serà un dels moments més esperats.