Gelats

Gelats. Foto: Pexels

Amb aquesta calor, a qui no li ve de gust un gelat? Tan refrescant, tan dolç… A més, n’hi ha de tots els gustos, mides, colors i olors, així que és fàcil trobar el “teu” gelat. Però, com en tot a la vida, no se’n pot abusar. Ara que som a l’època de l’any en què, per raons òbvies, es consumeixen més gelats, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) recorda alguns aspectes no tan dolços dels gelats i ens proposa alternatives.

Les expertes Mariona Bolfegó i Montserrat Rabassa, professores col·laboradores dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC, expliquen que els gelats a base d’aigua, de llet o de nata tenen molt sucre, “com a mínim un 20% o un 30% del pes total”. A més, tot i que són refrescants, no alleugen la set, sinó al contrari: la incrementen. A l’hora de triar un gelat (perquè difícilment hi podrem renunciar del tot), hem de tenir en compte que “com menys ingredients, millor”; és a dir, hem d’evitar els ultraprocessats. Si els podem preparar a casa, amb fruita triturada i congelada, també millor. I una alternativa saludable són els iogurts gelats amb una base que sigui 100% iogurt natural. N’hi ha als supermercats, diuen des de la UOC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram