Dona comprant al supermercat

Foto: Pexels

Un terç de tots els aliments que es produeixen al món s’acaben perdent o malbaratant, segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO). Tenint en compte que la fam continua sent un problema mundial, resulta absurd i indignant que gran part del menjar acabi a les escombraries, cosa que, a més, té un impacte negatiu per al medi ambient. Si vols aportar el teu granet de sorra per aturar el malbaratament alimentari, aquí tens uns consells.

Tot comença amb una bona planificació. Abans d’anar a comprar, planifica els àpats que faràs durant la setmana, mira què tens a la nevera i al rebost i fes una llista amb les coses que et falten. Això t’ajudarà a comprar només allò que realment necessites. Quan estiguis fent la compra (evita fer-la amb gana!), segueix la llista al peu de la lletra i prioritza la compra a granel, que permet controlar les quantitats que vols i comporta menys envasos. Ah, i fixa’t bé en la data de caducitat o de consum preferent dels productes. Un cop a casa, guarda cada aliment al seu lloc i procura que els més antics siguin els més visibles. A l’hora de consumir, cuina la quantitat necessària i fes servir les sobralles.