Picolo remata de cap en el darrer partit a l’Energia. Foto: SFC

Molt més que tres punts. La UE Sants de Tito Lossio va obtenir una victòria valuosíssima diumenge passat contra el Santfeliuenc (4-2) que allunya l’equip de la zona de descens. L’Ascó i la Fundació Grama van perdre, de manera que els santsencs tenen ara set punts de marge sobre els tarragonins, el primer dels equips que perdrien la categoria.

El Sants va saltar a la gespa conscient de la importància de sumar tres punts contra els del Baix Llobregat i, quan només s’havien jugat sis minuts, Picolo va marcar el primer gol del matí amb una rematada de cap imparable. L’avantatge es duplicaria abans del descans, gràcies a un autogol de Juanjo Prior.

L’inici del segon temps va ser un moment crític per als de Lossio. Els visitants van aconseguir restablir l’empat en poc més de quatre minuts, amb les dianes d’Eric Ruiz i d’Adrià Recort, però el Sants va saber mantenir el cap fred i contenir l’empenta dels visitants. Els de Lossio van tornar a créixer a partir del minut 60, i van tornar a prendre la iniciativa al 66 amb un gol de penal que va transformar Luis Gaudioso. La tranquil·litat definitiva, però, no arribaria fins al 89, amb la diana de Mario Cantí.

Amb els tres punts al sarró, els homes de Lossio afronten ara un tram del calendari frenètic, amb una jornada intersetmanal a l’horitzó. Abans, però, aquest dissabte a dos quarts de cinc de la tarda, l’equip visitarà el camp del Vilafranca. Aquest serà el darrer desplaçament abans de tres partits seguits a l’Energia: Cerdanyola, Sant Andreu i UA Horta.