Tito Lossio UE Sants

Tito Lossio, entrenador de la UE Sants, durant un partit. Foto: Josep Ponferrada

“No sé qui va començar a dir-me Tito. Algun familiar segur i des de ben petit, però desconec la raó”, confessa Henry Tito Lossio, un entrenador que ha viscut una situació atípica, difícil de veure, en el futbol i l’esport actual.

Fa 38 dies la UE Sants era penúltima del grup cinquè de la Tercera RFEF, amb 3 punts en sis jornades, 2 gols a favor i 8 en contra. La victòria en l’estrena contra la UE Figueres, amb aquella rematada subtil de Favio Osorio, quedava lluny. “Treballem per al gol, ens està faltant punteria. Contra el Girona B no va entrar la que vam tenir al minut 88 amb Favio de cap, el dia amb el CF Pobla de Mafumet vam disposar d’un parell d’ocasions molt clares…”, descrivia Lossio després de la derrota contra el CP San Cristóbal a l’Energia. “Al final, el futbol són gols i, independentment de com juguis, el que val és que la pilota acabi entrant. Jo també he jugat i entenc i confio en els jugadors. Cal seguir persistint i mouré les tecles que siguin necessàries”, prometia.

Mantenir la confiança

El més senzill per a la directiva de la UE Sants hauria estat prescindir del seu entrenador. O fer-ho a la setena jornada, malgrat un empat contra el FC Ascó. Però el club va seguir confiant en el seu tècnic, que viu la seva novena temporada com a capità del vaixell i va ser el líder dels ascensos a Primera Catalana, a la primera, l’any 2014, i a Tercera, el 2018. Lossio té la capacitat de fer canviar dinàmiques i l’any passat ja ho va fer amb una excel·lent segona volta i l’arribada de Favio.

La confiança de la UE Sants a Lossio té els seus fruits. Fa cinc jornades que l’equip no perd: l’empat contra el FC Ascó, dos triomfs consecutius contra l’EE Guineueta (1-2, amb un gol a penúltima hora, al minut 88, de Guilermo Torres) i un clar 3-0 contra l’EC Granollers. Després, un valuós empat a u contra un dels equips capdavanters, el CF Peralada, i un altre, a zero el passat 14 de novembre, contra el CE l’Hospitalet, un dels aspirants a l’ascens. Va ser l’estrena de la samarreta del centenari del club santsenc.

“Hem d’allargar la dinàmica de no perdre el màxim temps possible. Que si m’ha sorprès la reacció de l’equip? Treballo amb els jugadors tota la setmana i sé de què són capaços. I, evidentment, juguem contra bons equips”, va exposar Lossio en roda de premsa. Ja només pensa en el pròxim repte, la visita a la UE Sant Andreu de diumenge 21 de novembre.