Primer pla Lossio

Tito Lossio en un partit de la UE Sants. Foto: Josep Ponferrada

Encara sobta saber que Tito Lossio no serà l’entrenador la pròxima temporada de la UE Sants. Després de nou cursos, amb dos ascensos, a Primera Catalana i a Tercera, Lossio va dirigir el seu últim partit el passat 1 de maig. Una jornada màgica perquè el triomf per 3-0 contra el FC Vilafranca va anar acompanyat de les derrotes de l’EC Granollers i la UE Figueres. La combinació feia que l’equip acabés el curs com a 13è classificat amb 34 punts. S’havia salvat de baixar directament a Primera Catalana, però depenia d’altres equips i resultats per no fer-ho setmanes després.

El passat diumenge la UE Sants necessitava que la UE Olot pugés a Segona Divisió RFEF davant el CD Tenerife B (li valia fins i tot l’empat per fer-ho, però va guanyar 1-0 amb un golàs d’Enric Vallès) i que el FC Cerdanyola no baixés a Tercera Divisió RFEF. Això és el que va passar a la gespa: la derrota per 1-3 dels cerdanyolencs davant la Gimnástica Segoviana arrossegava a l’entitat santsenca a la Primera Catalana. Així és, de moment, el format de la competició: els criticats descensos compensats i no compensats.

El format de competició

“És un format de competició injust perquè fas els deures i quan l’equip ja està de vacances, t’adones que has baixat. Estic trist pel grup, pel club…”, va explicar Lossio a Districte Esportiu, de Sants 3 Ràdio. L’extècnic de la UE Sants va fer un balanç del curs, tant dels aspectes positius com dels negatius: “Ens va faltar contundència a les dues àrees [32 gols a favor i 41 en contra]. Vam proposar un joc que a vegades és complicat de veure a la categoria i en certes ocasions no tenia el premi del gol”. “També és cert que va haver-hi partits en què vam donar moltes facilitats als rivals perquè ens fessin mal. Això és fruit de la inexperiència i no pas de la manca de qualitat. Amb partits i minuts a les cames es millora molt. Per una banda, estic molt content perquè vam poder construir un equip amb molt potencial i molta qualitat individual. Per l’altra, és clar, trist”.

Després de la sensacional remuntada (2-3) contra el CE l’Hospitalet, l’equip va encadenar quatre derrotes consecutives i va arribar a l’última jornada necessitant una carambola que es va donar.

Lossio feia temps que sabia que deixaria la banqueta del club que porta al cor. “Aquest any el cos m’ho va demanar. Sentia que no tenia res més a fer aquí. Aquest pas és bo per al club, per a mi, i per a tothom. A l’inici de la temporada ja ho estava rumiant i pensava que molt probablement seria el meu últim any. Volia, és clar, acomiadar-me amb la permanència”, confessa.

El substitut de Lossio serà el seu ajudant, Borja López, molt agraït al seu mentor: “Gràcies, Tito, per apostar per mi i donar-me l’oportunitat d’entrenar a Tercera Divisió REF. El meu més sincer reconeixement, respecte i admiració”. “Molt il·lusionat i responsabilitzat per l’apassionant repte que es presenta. Gràcies al club per creure que mereixo aquesta oportunitat”, va continuar López a les seves xarxes socials.