Primer torneig FIMA

Una escena del primer torneig inclusiu de futbol FIMA. Foto: Dj’s pel Canvi

La inclusió és visibilització i normalització. Tots i totes tenim capacitats i habilitats diferents. El Club Esportiu Terra Negra és un exponent d’inclusió i la temporada 2011-2012 ja va crear un equip de futbol sala format per persones amb diversitat funcional. “Exigeixen poc i donen molt. És molt agraït treballar amb aquest col·lectiu. Parlo des de l’experiència pròpia”, exposa Marisol Duque, fundadora i directora tècnica de l’entitat, a Districte Esportiu, de Sants 3 Ràdio.

Fruit de l’entusiasme i compromís del CE Terra Negra i l’Associació Dj’s pel Canvi ha nascut el primer torneig de futbol FIMA, que es va disputar el passat dissabte 11 de juny a l’IES Consell de Cent. L’esdeveniment va comptar amb la participació, durant 12 hores ininterrumpodes, de vuit equips mixtos formats per jugadors i jugadores amb i sense diversitat funcional.

Els equips estaven formats per 4 persones amb diversitat funcional i 4 sense

“FIMA té un joc de paraules molt especial. Ens agrada parlar també de Femení Inclusió Masculí Acció. És un projecte que vam iniciar amb un amic que tenim en comú amb Dj’s pel Canvi”, explica Duque.

Alt nivell

Els equips estaven formats per quatre persones amb diversitat funcional i quatre (dos nois i dues noies) sense. “No podem deixar de banda l’alt nivell que ens van regalar els equips i amb una final espectacular. Tothom ha acabat molt satisfet de la iniciativa i passarem una enquesta als i a les participants perquè ens donin la seva opinió més detallada. Volem millorar detalls i créixer les pròximes edicions. Esperem que FIMA tingui molts anys de vida”, exposa Duque. Està encantada de l’ambient que es va viure durant el torneig, amb música, narradors, públic i inclusivitat.

“Alguns jugadors i jugadores descansaven amb la música, caminant al costat dels altaveus. Es va generar un ambient molt maco i especial, com si els equips es coneguessin de tota la vida. Organitzar el torneig va suposar molta feina i l’esforç ha valgut molt la pena”, conclou, satisfeta.