L’entrenador va arribar al primer equip l’any 2013. Foto: UES

El canvi de mes d’abril a maig ha estat d’allò més intens a la Unió Esportiva de Sants. I és que si tradicionalment els mesos més moguts del mercato futbolístic són el juny i el juliol, divendres passat es va conèixer la renovació de Tito Lossio per una temporada més. L’endemà, però, l’afició blanc-i-verda va conèixer que el referent ofensiu de la UES en les darreres campanyes, Sergio Navarro, no tornarà a jugar a l’Energia com a local el curs que ve.

Lossio, doncs, afrontarà la tercera campanya consecutiva a Tercera Divisió (el comunicat del club deia que espera que la 2020-21 sigui una campanya normal) i es manté al càrrec des de principis del 2013. La situació d’aleshores era ben diferent, ja que el club acabava de patir el dur cop de la mort del president Vicenç Bellido i jugava a Segona Catalana. L’entrenador va saber refer el grup i salvar la situació i, en les temporades posteriors, ha aconseguit el que tothom coneix: l’ascens a Primera Catalana i l’esperadíssim retorn a Tercera Divisió, salvant la categoria el curs passat gràcies als ascensos compensats i aquesta per la cancel·lació de la competició per culpa del coronavirus (falta que es faci oficial).

La trajectòria de Lossio ha estat paral·lela a la de Navarro, que l’endemà publicava una carta al seu perfil de Twitter explicant que després de set temporades al primer equip aquesta no és la manera que li hauria agradat marxar, però que tant el club com ell han considerat que cal un canvi d’aires en aquest moment.

Companys de plantilla com Cristian Fabregat i dos dels grups d’animació de la UE Sants, els Resakas Est i les Green Ladies, van dedicar elogis al davanter en els seus perfils de Twitter.