Llambrich (a l’esquerra) eufòric després del triomf. Foto: Daniel Llambrich

L’esforç va tenir recompensa. L’atleta santsenc Daniel Llambrich va guanyar, el passat diumenge 11, la Marató de Barcelona en la categoria de persones amb visibilitat reduïda. I va fer-ho aconseguint l’objectiu que s’havia marcat a priori, baixar de la barrera de les tres hores, ja que va aturar el cronòmetre en 2 hores, 56 minuts i 36 segons.

“He patit com mai per acabar en condicions i superar la meva millor marca personal. L’agonia ha començat sobre el quilòmetre 28-29 i m’ha acompanyat fins al final”, va explicar Llambrich en una publicació a Facebook. Això va fer que l’atleta hagués de fer servir tots els seus “recursos físics i mentals” per refer-se d’aquest mal moment i poder completar el recorregut. Llambrich va aprofitar el text per agrair la feina del seu guia, Marc Marín, i per felicitar els seus companys i als voluntaris i a l’organització.

DOBLE TRIOMF KENIÀ
Pel que fa a la prova internacional, els atletes de Kènia van tornar a demostrar que són els grans especialistes en la llarga distància. Anthony Maritim i Ruth Chebitok van adjudicar-se la 40a edició de la prova, que va reunir més de 17.000 atletes.

Maritim, però, no va poder ‘complir’ l’objectiu de l’organització, superar el rècord de la prova a la ciutat, ja que després de passar per la plaça de Catalunya ja es podia intuir que no seria possible i va aturar el cronòmetre en 2 hores 8 minuts i 8 segons i al podi el van acompanyar dos compatriotes seus, Too Silas i Kipsambu Hillary.

Chebitok també va aconseguir travessar la meta situada a les Fonts de Montjuïc en solitari (2 hores, 25 minuts i 49 segons) després de deixar enrere les seves contrincants les etíops, Belaynesh Tsegaye i Worknesh Alemu.