Montjuïc acollirà una prova esportiva de nivell de nou. Foto: Ajuntament

L’Estadi Olímpic Lluís Companys tornarà a ser l’escenari d’un esdeveniment esportiu de primer ordre. I és que aquest diumenge la mítica cursa Jean Bouin celebrarà la seva 97a edició (tot i que la prova celebra els seus 100 anys d’història, ja que la primera es va disputar el 1920, convertint-la en la més antiga de la ciutat) a la pista d’atletisme de l’estadi.

El coronavirus ha obligat l’organització a “reinventar” les curses, que seran ben diferents del que han estan en aquest segle seu de vida. La prova, doncs, es converteix enguany en una milla atlètica (1,609 quilòmetres) que es disputarà en grups de 50 persones, que es dividiran en subgrups de tres a partir de la línia de sortida, i que aniran sortiran en intervals de 15 minuts (entre les 9 i les 14 h) durant tota la matinal atlètica de diumenge.

MESURES DE SEGURETAT
Conscient que la immensa majoria de les curses d’aquest 2020 s’han suspès, l’organització ha preparat un protocol sanitari de prevenció exhaustiu per convertir la Jean Bouin en una prova 100% segura.

Els atletes (que estan citats a l’Estadi 60 minuts abans del tret de sortida de la seva cursa i que no podran venir acompanyats) hauran de dur la mascareta posada en tot moment, excepte quan estiguin fent les voltes a la pista. Igualment, els calaixos de sortida tindran una distància d’un metre i mig entre ells.

Just abans que comencin la prova, els corredors deixaran les seves mascaretes en uns contenidors habilitats especialment per l’organització i en acabar-la en rebran una altra de commemorativa dels 100 anys de vida de la Jean Bouin.