El sènior masculí hauria de rebre la visita del CN Terrassa. Foto: CEM

Les Divisions d’Honor de waterpolo haurien de tornar a posar-se en marxa aquest cap de setmana, després de l’aturada de les competicions durant el cap de setmana de Tots Sants, però a hores d’ara és ben incert assegurar que es podran jugar la majoria dels partits. I és que el 80% dels clubs que conformen les dues màximes categories del waterpolo estatal són catalans.

Durant el dia d’avui, de fet, la Federació Espanyola ha ajornat els partits dels equips catalans del grup A de la Divisió d’Honor femenina (el Medi havia de rebre el Catalunya i el CN Sant Feliu jugava contra el Leioa), mentre que en principi el partit del sènior masculí del conjunt santsenc continua programat per al dissabte a les 12 del migdia a la piscina Josep Vallès contra el líder, el CN Terrassa.

Sigui com sigui, ahir els presidents dels clubs de natació de Catalunya (inclòs Alex Almeda) van reunir-se telemàticament amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, per exposar “la situació crítica” en la qual es troba l’esport amb les instal·lacions tancades i la impossibilitat d’entrenar, cosa que està en vigor des de divendres de la setmana passada.

En la trobada, els dirigents van qualificar la situació actual de “vergonyosa” i van reiterar el seu suport a la decisió de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) de denunciar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el tancament de les instal·lacions esportives vigent des de fa uns dies.

Altres clubs, com el CN Sabadell, han anat més enllà i han començat a fer campanyes a les xarxes socials per visibilitzar la situació que pateixen actualment els seus esportistes.