Tito Lossio UE Sants

Tito Lossio, entrenador de la UE Sants, durant un partit. Foto: Josep Ponferrada

“Goooooool, goooooool…! Sí, sí, sí, sí, sí…! Que sí, que sí, que sí! Marca Nico! Marca el Sants! Marca Nico! Marca el Sants al tres i mig de la segona. Connexió impecable, precisa, mil·limètrica entre Raúl i Nico, que ha entrat a l’àrea i s’ha dit ‘aquesta no la fallo’. L’ha ficat, l’ha enviat al fons de la xarxa… Celebració amb l’afició… Marca el Sants, marca Nico, després de molt de temps. Marca el Sants, sí, sí, marca Nico a l’Energia. Tres i mig de la segona, Sants 1, Ascó 0”, narra, eufòric, Martí Odriozola a Sants 3 Ràdio.

“Feia molt de temps que volíem cantar-ho!”, confessa el jove periodista. L’espera durava 445 minuts, l’equivalent a quasi cinc partits sencers. Odriozola no narrava cap gol de la UE Sants des de l’anecdòtic de Guillermo Torres en la derrota contra el CE Manresa (3-1). La ratxa de l’equip de Tito Lossio s’ha trencat amb una jugada màgica: Raúl Martínez s’inventa una assistència fantàstica al mig del camp, Nico Martínez corre a tota velocitat, deixa botar la pilota dos cops, després l’acompanya amb la cuixa per avançar uns metres més i la creua davant la sortida d’Enric Puiggròs, i sense que pugui atrapar-lo Ferrán Meseguer. L’extem santsenc embogeix. L’Energia crida.

Quatre punts

En el minut 64, però, els locals es despisten. Adrián Felis remata de cap al travesser un còrner i, igual de sol, Meseguer remata amb tranquil·litat. Cap dels dos equips tornarà a marcar. 1-1 i quatre punts per a la UE Sants, penúltima del grup cinquè de la Tercera Divisió RFEF.

“Hem trencat una ratxa de quatre partits sense marcar. A veure si ara comencen a venir gols i que ens donin els tres punts. Quan et plantes davant el porter, tot passa en dècimes de segon i has de triar la millor opció. És una experiència que s’agafa jugant molts partits i, sobretot amb la calma i tranquil·litat que et dona un coixí més gran de punts”, li explica Lossio a Odriozola i a betevé.

El tècnic de la UE Sants lamenta “l’errada de marcatge i la falta de concentració” en el gol de l’empat. “Has d’anar a buscar una pilota que bota a l’àrea com si fos l’última”, amplia, i celebra el domini local durant bona part del partit i la insistència fins al final. Ja només pensa en la visita a l’EE Guineueta d’aquest diumenge. Se’l nota optimista. No és el primer cop que treu l’equip d’una situació compromesa.