L’exterior de l’edifici, que encara s’està acabant de construir, en una imatge recent. Foto: Línia Sants

“El problema, al final, és el model d’esport que volen a la ciutat. La sensació que tenim és que des de l’administració s’ha fomentat la mercantilització de l’esport de base”. D’aquesta manera mostren el seu enuig des del JAC, a Línia Sants, dies després que el club conegués que la gestió del poliesportiu que s’està construint al carrer Roger s’ha adjudicat a l’Associació Esportiva Sant Andreu. “Estem emprenyats, indignats i decebuts”, afegeixen.

Fonts de la directiva expliquen que un dels aspectes que els ha penalitzat en el concurs és que van presentar un projecte per fer servir l’equipament 80 hores a la setmana i que el projecte vencedor en proposava 73. “És surrealista, ens penalitza obrir més hores a compte nostre. Sense aquesta interpretació absurda, la nostra proposta hauria guanyat, perquè l’oferta econòmica hauria obtingut la màxima puntuació”, lamenten des de l’entitat.

Més enllà d’aquest fet, des de la direcció del club denuncien que el Districte no els va avisar de la posada en marxa del concurs (se’n van assabentar per una conversa amb un tercer) i asseguren que disposar d’aquest espai “no és un capritx, és el que garanteix la vida del club”. Les mateixes fonts, fins i tot, van més enllà i asseguren que el regidor Marc Serra desconeix “la realitat dels clubs del districte” i lamenten que encara no han mantingut cap reunió amb el Districte en els gairebé dos anys d’aquest mandat.

Des del JAC creuen que amb decisions com aquesta “s’està destruint el teixit esportiu de la ciutat” i, per això, asseguren que ja preparen accions en les quals estaran involucrats els esportistes del club, les seves famílies, entrenadors i socis. “En total, a la família del JAC som unes 700 persones i la sensació que tenim és que no ens han deixat cap alternativa”, afirmen des del club, alhora que diuen que per defensar els seus interessos aniran fins al final, “sigui quin sigui el final”.

“NO S’AJUSTA ALS CRITERIS”
Línia Sants també s’ha posat en contacte amb el Districte, des d’on expliquen que “el procés d’adjudicació de la gestió i dinamització del poliesportiu del carrer Roger és un procés administratiu completament reglat per la Llei de Contractes del Sector Públic, amb l’establiment d’uns criteris econòmics i d’uns criteris tècnics amb judici de valor” i apunten que “tota la informació és pública, fonamentada i reglada, així com les resolucions de l’òrgan de contractació corresponent”, consultable al portal de contractació pública de la Generalitat.

Igualment, fonts del Districte asseguren que “l’avaluació tècnica de les ofertes presentades conclou que l’oferta del JAC no s’ajusta als criteris requerits, ja que l’ampliació horària no queda definida amb claredat ni amb la viabilitat exigible”.