La celebració conjunta de plantilla, staff i afició. Foto: UES

De la millor manera possible. La UE Sants de Tito Lossio ja pot dir, amb molt orgull, que la temporada que ve seguirà sent un dels conjunts de la Tercera Divisió del futbol estatal (de Tercera RFEF, per ser precisos).

Després dels darrers resultats, els blanc-i-verds sabien que la permanència podia certificar-se per activa (guanyat un dels dos partits) o per passiva (amb ensopegades de rivals). I la UES va fer-ho de la millor manera, amb una victòria per 1-2 a la Pobla de Mafumet, l’equip que lidera el grup 5E de la categoria.

A més, els de Lossio van haver de remuntar el gol matiner de Jordi Avilés (al minut 13 de la primera part), però si hi ha alguna cosa que el jove equip santsenc ha demostrat d’ençà que ha començat la temporada és que planta cara i que no es rendeix. La reacció santsenca va cuinar-se a foc lent, però va servir-se de forma ràpida; Favio Osorio, al minut 20 del segon temps, i Gerard Batalla, vuit minuts més tard, van capgirar el marcador i van convertir els darrers 20 minuts en moments de nervis, però que van acabar de forma feliç.

La plantilla, l’staff i els aficionats que van acompanyar l’expedició santsenca fins a terres tarragonines van poder celebrar la salvació plegats i que el curs que ve, en el seu centenari, el Sants seguirà a Tercera.

El curs 2020-21, però, encara ha de tancar-se amb l’epíleg, un partit instranscendent que els de Lossio jugaran diumenge a les sis de la tarda a l’Energia contra una Monta que va baixar ja fa força setmanes.