Cristian Mulero i jugadors UE Sants

Cristian Mulero, al centre, tanca la seva segona etapa al Sants. Foto: Twitter (@ercrih)

“A partir d’avui deixo de formar part del club al qual considero casa meva. Gràcies a les persones amb qui he coincidit aquests tres anys, a la junta, cos tècnic, afició i jugadors, que fan que aquesta entitat sigui de 10”. Així va començar Cristian Mulero (Barcelona, 1993) un fil inesperat a Twitter els últims minuts del passat 30 de setembre. Va publicar la resta del comunicat, quatre tuits més, ja l’1 d’octubre. Marxava el capità de la UE Sants. Hores després es confirmava el seu destí: el CF Igualada, de la Primera Catalana.

Tota una sorpresa perquè aquest estiu Cristian Mulero havia ampliat un any més el seu compromís amb l’entitat santsenca, amb qui, per motius laborals, no completarà la seva cinquena temporada. El pivot defensiu vivia el seu tercer curs en la seva segona etapa a la UE Sants. L’entrenador Tito Lossio va ser qui va apostar fort pel seu retorn la temporada 2019-2020, després del pas de Mulero per la UE Sant Ildefons.

“Ens calia el seu perfil. Des que va arribar ha jugat força, però l’any passat va començar la temporada amb una lesió al genoll i després li va resultar complicat entrar perquè la dinàmica de l’equip ja era bona”, recorda el tècnic de la UE Sants. “Aquest curs li estava costant una mica jugar, però ho hauria fet perquè és un jugador important sempre”, amplia Lossio.

“Una baixa important”

L’entrenador barceloní retrata el ja excapità com “un exemple a la gespa i al vestuari”. “És una baixa important per la seva serietat, compromís, caràcter i talent. Té carisma i ha estat un mirall per als joves. Jugués més o menys, sempre ha tingut bones paraules amb tothom”, enraona l’entrenador, que confia a revertir la delicada situació d’un equip que acumula quatre derrotes consecutives.

“Ens està faltant una mica de punteria. Cal continuar persistint i confio plenament en tothom. Ara és necessari tocar la tecla adequada. L’any passat, per exemple, l’arribada de Favio va ser clau per fer una gran segona part”, recorda. No ajuden, però, l’adeu de Cristian Mulero ni les lesions de Sergio Paz (trencament del lligament creuat), que és possible que es perdi tota la temporada, i d’Iván García, amb ruptura del lligament lateral intern del turmell (dos o tres mesos de baixa). “Paz és un central de projecció amb gran nivell que ens dona molt i l’Iván una peça clau amb pilota i sense, amb gol, arribada de segona línia…”, els retrata Lossio, amb ganes que comenci el següent repte: la visita, diumenge, a la Fundació Esportiva Grama.