Una tiradora italiana llença un toc a la sueca Barvestad. Foto: Ajuntament

La tiradora xinesa Anqi Xu es va imposar en la 39a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’esgrima femení que es va celebrar el passat cap de setmana a les instal·lacions de l’INEFC a la muntanya de Montjuïc. És el cinquè any consecutiu que aquesta instal·lació acull la competició.

Xu, de 23 anys, va donar la sorpresa imposant-se en la primera semifinal a l’actual medalla d’or olímpica, la ucraïnesa Yana Shemyakina, per un sol tocat de diferència (13-12).

En el darrer combat de la competició la seva contrincant va ser la italiana Mara Navarria. La transalpina, més experimentada, va fer que Xu hagués de mostrar la seva millor versió, i les tiradores van arribar a la pròrroga. En aquest temps suplementari, conegut com a minut de prioritat, la xinesa es va acabar imposant també amb un marcador força ajustat (15-13).

En la competició per equips la selecció de Suècia es va imposar a Itàlia (45-37), confirmant les bones sensacions que les escandinaves desprenen després d’obtenir la medalla de bronze a la Copa del Món que es va celebrar a Xuzhou el passat novembre.

A la competició s’hi van presentar més de 230 esportistes de 41 nacionalitats, entre les quals hi havia cinc campiones del món i dues guanyadores de la medalla d’or olímpica.