Albert Gómez JAC Sants

Albert Gómez, en un temps mort donant instruccions. Foto: JAC Sants

“Quan ets jove, penses que has d’entrenar i dir les coses d’una manera determinada. Amb el temps, comproves que t’has d’anar adaptant a l’equip, a les circumstàncies… A vegades vols clavar una esbroncada, però has d’agafar aire i allunyar-te. Si no ets flexible, acabes cremant els jugadors”, reflexiona Albert Gómez (Barcelona, 1989), que enceta la seva segona etapa com a entrenador del primer equip del JAC Sants, de Copa Catalunya.

Gómez es mostra satisfet amb els vincles que s’estan establint entre el grup i el cos tècnic: “Crec que he connectat molt bé amb l’equip. Volem ser competitius sense buscar cap excusa”.

Els santsencs arribaran “una miqueta justos per les baixes” al debut a Copa Catalunya contra el CN Tàrrega de dissabte a la Bordeta, però “amb la feina feta perquè l’equip creix de pressa i constantment. Les sensacions són molt bones”. Molta culpa la tenen els quatre jugadors del B i els dos júniors que estan ajudant en una pretemporada “força dura” per les absències i amb alguns entrenaments amb només cinc sèniors. Fins a nou jugadors, alguns amb poc rodatge, estaran disponibles per al primer partit del curs.

Un grup molt jove

El JAC Sants 2021-2022 és un grup molt jove, d’entre 22 i 23 anys de mitjana d’edat. Tornen al club Gerard Galbete, “un interior amb molta classe, recursos i experiència que ens ajudarà molt” i Aitor Gómez, “un jugador amb molta envergadura i capacitat física a qui sobretot buscarem com a 5”, explica Gómez. Sergi Marco, “una peça que és tot cor i força que aportarà punts i rebots”, es queda després d’haver disputat els últims partits de la temporada passada.

Pugen al primer equip tres valors de la pedrera: Joan Coromina, “un 3 gran que ha crescut al JAC Sants i està preparat per explotar al sènior”; Joel Rodríguez, “un dels millors llançadors que he vist mai” i Carles Ribó, “un base que controla molt bé el temps i les sensacions del partit”, afegeix el tècnic.

“L’objectiu és trobar l’equilibri i l’engranatge entre l’experiència dels jugadors més veterans i les ganes dels joves”, completa Gómez, que amb els anys ha après a ser camaleònic per ser un entrenador cada cop millor.