La iniciativa durarà fins al 14 de març. Foto: Twitter (gasco_pau)

Des de principis de mes i fins al pròxim dia 14 el calçot és el gran protagonista gastronòmic a Sants gràcies a la iniciativa del col·lectiu de restauradors D.O. Sants ‘Sants fa olor de calçot’. Es tracta de la primera activitat que posa en marxa D.O. Sants d’ençà de la seva creació, ara fa poques setmanes. L’objectiu d’aquest col·lectiu és promocionar i impulsar l’oferta gastronòmica santsenca, que en els darrers anys ha tingut un creixement important.

Així doncs, gairebé una trentena de bars i restaurants de Sants i la resta de barris més propers ofereixen aquests dies diferents plats amb el calçot com a protagonista. Des de D.O. Sants expliquen que un dels motius pels quals la seva primera iniciativa té a veure amb els calçots és per la història tradició que el barri té amb aquest menjar popular. “El 1987, fa 34 anys, el Casal Independentista de Sants va importar una festa gastronòmica originària de la comarca de l’Alt Camp, amb Valls de capital, i es va fer la primera calçotada popular”, afirmen. De fet, només a tall d’exemple, l’any passat, entre el gener i el març, es van celebrar 20 calçotades en diferents places dels barris del districte.

Alguns dels restaurants que participen en la iniciativa són Sants Es Crema, Terra d’Escudella, Buenavista Bar, Bodega Montferry, Taverna La Bauxa, L’Home dels Nassos o la Carota. Tots els plats amb els calçots com a protagonistes destaquen per la seva varietat i originalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram