Obrim Carrers

L’Obrim Carrers no genera consens entre el comerç. Foto: Arxiu

Sants Establiments Units, l’associació de comerciants de Sants i Sants-Badal, ha fet pública la seva oposició a la iniciativa Obrim Carrers, que tanca al trànsit el carrer de Sants i la Creu Coberta cada dissabte i diumenge des de setembre fins al juliol des de les 10 del matí fins a les 21 del vespre per convertir-se en una zona per als vianants.

Des d’aquesta entitat consideren que aquesta mesura “perjudica directament l’economia local” i asseguren que els seus comerciants associats “han experimentat una disminució significativa en les vendes” durant els dies que el carrer es talla. És per això que Sants Establiments Units qualifica aquesta iniciativa com “una amenaça per a la sostenibilitat i subsistència dels negocis que ha provocat una situació insostenible”. “No entenem l’objectiu d’aquestes jornades, ja que tenim moltes zones al barri per passejar”, afegeixen des de l’entitat.

Per tot plegat, aquesta associació de comerciants insta l’Ajuntament a “reconsiderar la continuïtat de l’Obrim Carrers amb les mateixes característiques actuals” i reclama “alternatives que permetin conciliar els interessos del comerç local i els objectius de promoció i dinamització de la ciutat”.

Enquesta

En paral·lel, des de Sants Establiments Units han mostrat els resultats d’una enquesta feta sobre l’Obrim Carrers, que ha obtingut com a resultat que un 78,6% dels enquestats rebutgen la iniciativa o només volen que s’apliqui els diumenges, mentre que un 21,4% hi estan a favor.