Mercat provisional d'Horta

El mercat provisional d’Horta s’instal·larà en un espai verd situat a la confluència dels carrers de Porto i Lisboa. Foto: Ajuntament

El mercat provisional d’Horta, que s’instal·larà en un espai verd situat a la confluència dels carrers de Porto i Lisboa, consistirà en una gran estructura de fusta d’uns 1.400 metres quadrats, que es reutilitzarà en el nou parc del districte un cop s’hagi remodelat el mercat definitiu.

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha adjudicat la realització del projecte a l’equip d’arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich, amb la proposta “Del mercat al parc”, que té un pressupost de 2,22 milions d’euros i preveu acabar les obres l’estiu de l’any vinent.

Un cop instal·lat, el mercat provisional disposarà de 1.400 metres quadrats, repartits entre la sala de venda, de 1.030 metres quadrats, per a 32 establiments alimentaris i 5 de no alimentaris; i la zona logística, de 374 metres quadrats, per a les cambres frigorífiques, el magatzem comunitari, les oficines, els lavabos, la cambra de residus, la zona de càrrega i descàrrega i l’espai per a instal·lacions.

El mercat provisional serà un equipament sostenible gràcies a l’aprofitament de recursos naturals com, per exemple, l’aigua de la pluja, la qual s’utilitzarà als lavabos, la neteja i el reg. A més, l’estructura provisional tindrà un paper important de dinamització de la zona verda i en la generació d’un nou espai públic de connexió entre els barris.