Presentació Bonus Consum

Un moment de la presentació dels Bonus Consum. Foto: Ajuntament

La campanya de l’Ajuntament Bonus Consum, que ha fomentat les compres oferint un descompte de 10 euros en productes, ha estat un èxit al districte. Durant el darrer trimestre de l’any passat, es van bescanviar exactament 51.614 bonus, xifra que converteix a Sants-Montjuïc en el segon districte de la ciutat on més s’han fet servir. Al davant només hi ha l’Eixample, amb 125.997 vals. Pel que fa als eixos comercials, el de Creu Coberta és el tercer de Barcelona on més s’han bescanviat: 9.724 bons. I si s’observa aquesta realitat amb mirada de barri, Sants és el quart més beneficiat amb un total de 22.636.

Un balanç positiu

Els dies en els quals es van fer servir més aquests vals van ser el 26 i el 27 de novembre, durant el cap de setmana del Back Friday. I, en general, el balanç de la campanya a tota la ciutat ha estat força positiu: es van posar al servei de la ciutadania 380.000 vals i, a més, va haver-hi 154.000 persones beneficiàries. Dades que tenen molt de valor si es tenen en compte els mals moments que han travessat en els darrers mesos comerços de tota la ciutat.

De fet, els Bonus Consum es van impulsar amb l’objectiu de promoure la recuperació econòmica entre alguns dels sectors afectats per la pandèmia. Pel que indiquen les xifres, la campanya ha servit per remar en aquesta direcció. Segons dades municipals, per cada 10 euros que ha dipositat en la campanya l’Ajuntament, cada ciutadà participant ha gastat, com a mínim, 10 euros més del que hauria fet.