Llibreria La Carbonera

La llibreria prepara un acte de celebració. Foto: Twitter (@_LaCarbonera)

La llibreria La Carbonera del Poble-sec compleix quatre anys, la qual cosa no només es traduirà amb una festa de celebració que tindrà lloc el pròxim dissabte 6 de novembre, sinó també amb l’alegria de dues de les seves llibreteres: Carlota Freixenet i Laia Salvador. “Fer quatre anys és una victòria”, diuen. “Cada dia que aixequem la persiana és un motiu per estar contentes. Quan vam obrir teníem moltes ganes de tirar endavant el projecte, però no sabíem què passaria”, afegeix Freixenet, qui alhora assenyala que un desig és el que va fer néixer aquest establiment.

Tant ella com els dos altres socis fundadors volien obrir una llibreria a un barri on, segons consideraven, no hi havia llibreries de barri: el Poble-sec. Va ser llavors quan van tenir lloc els primers passos d’un negoci que, tal com assegura Freixenet, va més enllà dels llibres. “També volem que sigui un lloc on la gent vulgui quedar-se”, apunta al parlar d’un establiment on abans de la pandèmia es feien força activitats, com ara presentacions de llibres o clubs de lectura, i que ara comencen a recuperar “a poc a poc”. Una d’elles és la presentació del llibre ‘La ciutat sense veïns’, del periodista Andreu Merino, que tindrà lloc el pròxim 5 de novembre en el marc del cicle d’actes literaris ‘La setmana del llibre social’.

D’altra banda, Freixenet indica que tot i ser una llibreria generalista on “hi ha de tot”, es dona més espai a aquells temes que interessen a les llibreteres, com l’assaig feminista, o també a llibres infantils “per als nens del barri”.