El local és una referència al barri de la Marina. Foto: Google Maps

Premi a la feina ben feta. La Granja Elena, un històric restaurant situat al número 228 del passeig de la Zona Franca, ha rebut el guardó Qualitat gastronòmica de la segona edició dels Premis Barcelona Restauració que es van anunciar abans-d’ahir. Aquesta categoria dels premis reconeix “l’ampli recorregut gastronòmic avalat pels clients del barri, veïns i les seves diverses associacions”. La Granja Elena va obrir les seves portes l’any 1974, i en aquests 45 anys s’ha convertit en un dels locals de referència al barri de la Marina, al districte i a la ciutat.

El regidor de Comerç, Agustí Colom, el president de l’Institut de Mercats de Barcelonaa, Màxim López, o el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías, eren alguns dels membres del jurat.

L’Ajuntament va crear els premis l’any passat “amb la voluntat de reconèixer els restaurants de barri perquè el prestigi que ja tenen en el seu entorn arribi al conjunt de la ciutat”.

TRADICIÓ FAMILIAR
Actualment, els tres germans Sierra (Guillermo, Patricia i Borja) són els responsables d’aquest negoci familiar que es va posar en marxa el 1974. Clients i crítics gastronòmics han destacat les seves receptes casolanes i populars, amb plats com el cap i pota, el melós de pastís de formatge o diversos tipus de kokotxes.

DOS PREMIS MÉS
En els mateixos Premis Barcelona Restauració es va premiar el restaurant Petit Montjuïc en la categoria Integració en el barri i La Porca en la categoria Local notori o innovador. Aquests dos guardons premiaven els millors locals de restauració del districte.