aldarulls Mercè creu coberta

Els assaltants van trencar els vidres de la Xarcuteria Muntanya i van robar pernils. Foto: Eix Comercial Creu Coberta

Novament, la Festa Major de la Mercè deixa un rastre de danys i perjudicis per als comerciants de Creu Coberta. La matinada del dissabte diversos desconeguts van causar destrosses al mobiliari urbà i van assaltar comerços emblemàtics de Creu Coberta, com ara la Xarcuteria Muntanya o la Camiseria Ros. Els fets van succeir cap a les quatre de la matinada un cop acabats els concerts de la Mercè, que se celebraven a l’avinguda Maria Cristina. Alguns dels comerços vandalitzats ja van patir robatoris i desperfectes tot just fa un any, durant la passada edició dels concerts de la Mercè.

Quan Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana van procedir a desallotjar la zona, alguns assistents es van resistir i van començar els aldarulls. Els assaltants van saquejar comerços i altres establiments del voltant i van cremar motocicletes que hi havia aparcades. Una persona va resultar morta d’una ganivetada, tot i que l’alcaldessa Colau va desvincular l’agressió de la Festa Major.

Lluís Llanas, president de l’Eix Comercial Creu Coberta ha volgut fer palesa la indignació dels comerciants en diversos mitjans de comunicació: “Tenim sensació de frustració, perquè era una cosa anunciada. L’any passat ja ens va passar, i el divendres vam demanar a la Guàrdia Urbana que es reforcés el dispositiu a Creu Coberta, perquè quan fan el desallotjament de Maria Cristina normalment venen cap aquí, enlloc de cap a la Gran Via. Per a nosaltres el principal és la prevenció. Ho vam dir, ens vam avançar i vam demanar-ho”.

Però, de fons, hi ha un problema més gros encara, per a Llanas: “Ens molesta moltíssim que alguns grups municipals minimitzin els problemes i els relativitzin dient que són aldarulls que fan uns pocs, que no té importància. La importància són els fets. A La Muntanya els hi han trencat els vidres, han robat pernils… A Ros, a Portonovo… Han destrossat terrasses, han trencat vidres. Parlem de deu comerços afectats. Nosaltres creiem que una ciutat com Barcelona no es pot permetre això i demanem que les forces polítiques es posin d’acord i acceptin que tenim un problema de seguretat i que s’ha de mirar de resoldre. Hem de donar el missatge que a Barcelona no es pot fer el que es vol”.

Barcelona Comerç s’ha fet ressò de la notícia i ha emès un comunicat on demana a les autoritats que s’obri un debat acurat i resolutiu, allunyat de partidismes, que permeti acabar amb el problema de la manca de seguretat a Barcelona.

Visita de Collboni i Ballarín

Aquest matí els comerciants de Creu Coberta han rebut la visita del primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, i de la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín. “Davant dels aldarulls i la violència, tolerància zero. Estic al costat dels veïns i els comerciants que han patit els actes de vandalisme”, ha afirmat Collboni.