El Gremi, amb Roger Pallarols al capdavant, ha mostrat la seva indignació. Foto: Maria Belmez / ACN

El Gremi de Restauració ha criticat la pròrroga aprovada ahir pel Procicat que obliga a allargar 10 dies més el tancament de bars i restaurants. A través d’un comunicat, l’associació assegura que “enfonsar l’economia no és el camí correcte per contenir la pandèmia” i avisa que la situació al sector és “insostenible”. “Més enllà de la retòrica, la realitat és que els restauradors ens sentim abandonats”, apunten des del gremi. En aquest sentit,

Des de l’associació també alerten que els locals “no poden trigar ni un dia més a reactivar l’economia” i demanen que la represa de l’activitat inclogui l’interior dels establiments i la terrassa i un horari amb els diferents àpats.

En el mateix comunicat, el Gremi de Restauració carrega durament contra el Govern, a qui acusa d’estar “desvinculat amb el món real i amb el patiment dels professionals autònoms i de les empreses”. “L’esperpent de les ajudes al sector evidencia la desesperació de les famílies”, afegeixen.

Per altra banda, l’entitat critica que les mesures de contenció de la pandèmia “no responen a cap estratègia i que són fruit de la improvisació”. “En la reunió del 14 d’octubre se’ns va demanar fer un esforç de 15 dies i ara amb la pròrroga seran 40 dies en total”, lamenten.