La nova aula es presenta avui. Foto: Mercat de Sants

El Mercat de Sants està d’estrena. Des de fa dies ja té enllestida la seva nova Aula Gastronòmica, una nova cuina d’última generació ubicada a la seva sala d’actes. Avui es presentarà el nou espai, després que el passat cap de setmana ja es va fer una sessió de portes obertes per tal que els veïns del barri poguessin descobrir l’aula.

Així doncs, l’Aula Gastronòmica es dedicarà, principalment, a acollir cursos per a les escoles del barri. L’objectiu, explica a Línia Sants el president del Mercat, Francesc Leyva, és que “els nens i nenes de les escoles tinguin un espai on conèixer els productes de temporada i poder cuinar-los”.

A banda de ser un espai per a les escoles, l’Aula Gastronòmica també es convertirà en un club de cuina a les tardes. S’hi organitzaran cursos i tallers per a adults. “S’organitzaran cursos de tot tipus, per exemple sobre diferents cuines del món. Un dia es podrà aprendre a fer sushi, un altre dia hi haurà un curs sobre arrossos…”, relata Leyva.

La construcció d’aquesta cuina, que es tanca amb una persiana automàtica, també ha comportat una reforma a la sala d’actes, que s’ha ampliat. Des d’aquesta sala, doncs, a banda de tenir una magnífica vista de totes les parades del mercat, també es podrà aprendre a cuinar. Els mercats també es reinventen i el de Sants n’és un bon exemple.