L’Aula Gastronòmica portarà els productes de proximitat als nens. Foto: Línia

El Mercat de Sants va donar la benvinguda el passat 6 de març a l’Aula Gastronòmica, una iniciativa destinada a educar els nens de primària a consumir productes de temporada i proximitat, manipular-los i cuinar-los correctament. El president del Mercat de Sants, Francesc Leyva, va presentar aquest projecte en un acte dins la sala que acollirà l’Aula Gastronòmica.

La iniciativa estarà dirigida als cursos de primària de les escoles del barri. La previsió és que comenci amb l’inici del curs escolar 2019-2020 i hi participin 1300 alumnes en total. A l’acte també hi va assistir la regidora del districte, Laura Pérez.

Durant la presentació, Leyva va explicar que els objectius de l’Aula Gastronòmica són formar els nens de primària en l’alimentació sana i de proximitat, reforçar aprenentatges socials com el treball en equip i millorar el coneixement del medi natural més proper.

ELS ADULTS TAMBÉ CUINEN
Paral·lelament, a les tardes l’Aula acollirà un club de cuina per a adults. S’hi faran tallers, conferències, mostres de cuina tant de proximitat com internacionals i exemples de dietes per necessitats específiques, com és el cas dels celíacs o els vegetarians. Aquesta aposta del Mercat de Sants ha comportat la remodelació de la sala d’actes, que ara inclou una cuina i més espai per les activitats.

Leyva també va afirmar que el mercat santsenc ja és un dels millors de Barcelona, tot i que va afegir que l’Aula Gastronòmica el convertirà en “un model i referent pels altres mercats de la ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram