Pallarols ha estat molt crític amb la consellera Vergés. Foto: Marta Casado Pla / ACN

El Gremi de Restauració ha exigit avui la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, després que s’hagi fet públic un nou esborrany de desescalada que preveu una obertura del 30% de la restauració entre les sis del matí i les cinc de la tarda. “És una proposta de fireta, no es pot reactivar el sector amb condicions de mínims. Sota l’aparença d’obrir es manté un tancament encobert que arruïna encara més les empreses”, ha afirmat el director del Gremi, Roger Pallarols, en declaracions a TV3.

Segons Pallarols, Vergés està “clarament superada per la situació” i és “incompetent”. “Tothom toca de peus a terra menys la consellera”, ha afegit. El president del Gremi ha defensat la proposta dels restauradors, que inclou una desescalada en tres fases, i que ha assegurat que “ha fet seva” la conselleria d’Empresa dirigida per Ramon Tremosa.

Les paraules de Pallarols han tingut resposta des del grup municipal d’ERC. El seu portaveu, Jordi Coronas, ha afirmat que “es pot ser crític amb la decisió del Govern però entrar en valoracions personals és un error, sobretot quan els resultats a Catalunya avalen les mesures decretades”. Coronas, tot i això, ha volgut deixar clar que entenc i comparteix la preocupació del sector.