La consellera Chacón encapçala les firmes del manifest. Foto: Aina Martí / ACN

El sector del comerç ha exigit a l’Estat una injecció de liquiditat directa per pal·liar la situació d’“extrema urgència” que està patint, després del tancament de 48.000 establiments a causa del decret d’estat d’alarma i de la caiguda d’ingressos de qui ha pogut obrir.

A través d’un manifest, el Departament d’Empresa, les patronals i principals organitzacions de comerciants i distribuïdors demanen la suspensió del pagament dels impostos, de la seguretat social i els dels autònoms durant quatre mesos, l’ampliació del crèdit bancari fins a 100.000 euros i ajudes per pagar els lloguers.

Els firmants del manifest, encapçalat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, són Pimec Comerç, Foment Comerç, l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Consell de Gremis, Retailcat, Comertia, Cecot Comerç, Barcelona Oberta, Fundació Barcelona Comerç, Fundació Comerç Ciutadà, Fecom Lleida, Foeg Girona, el Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació, Associació Nacional d’Empreses de Distribució a Catalunya i l’Associació Espanyola de Supermercats a Catalunya. Tots ells avisen que “és indispensable mitigar l’impacte econòmic de la crisi sanitària i preservar el màxim nombre de comerços i establiments”.

Per últim, també demanen “agilitat i immediatesa” en la posada en marxa de totes les mesures que necessiten les empreses i els professionals autònoms, al mateix temps que també volen que es “garanteixi el compromís del sistema bancari” per combatre aquesta situació.