Una imatge de l’edició de l’any passat. Foto: Twitter (@JuntsxCatSants)

La mostra de comerç de tardor del Carrer de Sants que se celebra aquest dissabte arriba amb novetats. I és que Sants Establiments Units aposta aquest any per celebrar la primera edició del Sants Tradicat (Primera Jornada de Tradicions Catalanes a Barcelona).

Així doncs, l’objectiu d’aquesta edició de la mostra de tardor és fer una reivindicació de les tradicions catalanes. Això significa que al llarg del dia s’organitzaran activitats com ara la cercavila de bastoners, majorets amb música tradicional catalana, gegants i capgrossos. Això, però, no serà tot, ja que al llarg del dia també hi haurà un taller infantil de panellets, un tast de vins dolços per maridar amb panellets, una exhibició en directe del treball de les tradicionals puntaires i un teatret de titelles amb representació de contes catalans.

La música i la dansa seran les altres protagonistes del dia, ja que el públic també podrà gaudir de la rumba catalana de l’escola Farre, de la dansa de l’Esbart del Poble-sec, de l’actuació de l’Esbart Dansaire Ciutat Comtal i d’un concert d’havaneres que anirà acompanyat d’un tast de rom cremat.

A banda del component més tradicional, la mostra també inclourà una sessió de freestyle dance, l’actuació de la companya La Fàbrica de Somnis i una desfilada de gossos.