Bodega Montferry

La Bodega Montferry es trasllada al número 12 del passatge Serra i Arola. Foto cedida

El local de la Bodega Montferry, situat al número 105 del carrer de Violant d’Hongria Reina d’Aragó, és molt més que un punt de trobada veïnal. És un tros de la història de Sants amb identitat pròpia. Tal com explica en Marc Miñarro, qui, des del 2013, està al capdavant d’aquest establiment juntament amb la seva parella, la Raquel Bernús, aquest espai és una bodega des del 1930 i la seva estètica actual no ha canviat gaire en les darreres dècades. Ara té els dies comptats, ja que a finals de juliol s’haurà de traslladar.

El propietari del local, afegeix, no els hi vol renovar el contracte de lloguer perquè vol tirar l’edifici sencer a terra per construir-hi pisos. “Quina ciutat volem? Una en la qual es tirin a terra els espais que ajunten la gent?”, es pregunta. És impossible no notar en la veu de Miñarro certa decepció, entre altres, perquè la identitat de l’actual local no es podrà mantenir en el que serà el substitut, situat molt a prop: al número 12 del passatge de Serra i Arola. Tot i això, alhora assegura que espera aquesta nova etapa amb ganes de continuar fent el mateix que ha fet fins ara: oferir un lloc per a tothom. “Aquí pots trobar menjant des del nano que va a la facultat fins a un avi”, diu.

Un dels grans atractius d’aquest establiment són els seus entrepans. El seu secret, detalla, és oferir “alguna cosa divertida, que cridi l’atenció, que no sigui el típic de formatge amb llom”. A més, és important que el preu de tres euros i mig de l’entrepà del dia fa que aquest també sigui per a tothom.“És un preu assequible per a tota la gent”, apunta Miñarro orgullós de la feina feta.