L’accés al metro que dona a Creu Coberta. Foto: Google Maps

El president de l’Eix Comercial de Creu Coberta, Lluís Llanas, ha denunciat en una entrevista a Ràdio Hostafrancs que l’eix no es beneficiarà de les obres per millorar l’accessibilitat de les estacions de l’L1 i l’L3 del metro de plaça Espanya. Per tant, no hi haurà ni ascensor ni escales mecàniques.

I és que, tal com ha denunciat Llanas, les obres no inclouen la reforma de l’accés al metro que hi ha a davant de l’Hotel Catalonia Plaza, que és l’accés principal a l’eix comercial. “No s’ha tingut en compte el comerç de proximitat i es beneficia un centre comercial”, afirma Llanas en referència al centre comercial Arenas.

El president de l’entitat també ha lamentat la nul·la informació que assegura que han rebut sobre les obres. De fet, diu que no van conèixer el disseny de la reforma i el calendari fins al passat 1 de juliol, en una sessió telemàtica amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. El que demanaven des de Creu Coberta és que s’eliminés la petita illa que fa de parada dels busos que van a l’aeroport i centrar la boca del metro per tal que quedés encarada cap al Carrer de la Creu Coberta.

Les obres començaran aquest estiu i duraran quatre anys. De moment s’ha licitat la primera fase, que té un cost de 7,9 milions d’euros.