Comerciants de Barcelona

En la peça audiovisual, comerciants de la ciutat expliquen com van obrir el seu negoci. Foto: Ajuntament

T’imagines com serien els carrers de Barcelona si no hi hagués botigues? Els comerços de la ciutat fan dels barris uns espais cohesionats, segurs, vius i diversos. Després dels efectes de la Covid-19, els comerciants comparteixen anècdotes, sentiments i sensacions en un nou vídeo de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament. Encara no l’has vist?

En la peça audiovisual, comerciants de la ciutat expliquen com van obrir el seu negoci; què els fa somriure en el seu dia a dia; què és el més complicat d’estar darrere del taulell i com s’ho fan per arribar a la clientela també en el món digital. Els protagonistes són Jaume Doncos, propietari de la botiga de música i de partitures Casa Beethoven; Núria Raja, propietària de la papereria Raima; Jordi Tena, propietari de les xarcuteries J. Tena; Carlota Freixenet, sòcia de la llibreria La Carbonera; Emma Frigola, propietària de la botiga de roba i complements Santa Antònia; i Annie Yang, propietària de la parafarmàcia Bonas. El vídeo complet el pots trobar fàcilment a YouTube, amb el nom “La veu dels comerços de Barcelona | #ComerçÉsVida”.

“La vida d’un barri depèn del seu veïnat, però també del seu teixit comercial”

“La vida d’un barri depèn del seu veïnat, però també del seu teixit comercial: sense un d’aquests dos elements, l’altre no tindria sentit”, afirma al vídeo Jordi Tena, propietari de les xarcuteries J. Tena. Durant la pandèmia, les restriccions i les mesures per evitar la propagació de la Covid-19 van fer que molts comerços haguessin de fer grans esforços per tirar endavant. “La clientela, però, s’ha bolcat a comprar al comerç de barri i els estaré sempre molt agraïda”, relata Emma Frigola, propietària de la botiga de roba i complements Santa Antònia, al barri de Sant Antoni.

Precisament és el contacte amb els clients i l’atenció personalitzada de qualitat allò que fa únic el comerç de proximitat. “Més enllà de vendre articles, sempre escoltem el client, hi parlem i ens hi apropem emocionalment”, apunta Jaume Doncos, propietari de la mítica botiga de música i partitures Casa Beethoven. “Anem més enllà del negoci i fer-ho ens omple de felicitat”, afegeix.

Aquestes són només tres de les reflexions que recull aquesta iniciativa. Un nou vídeo, en definitiva, per fer-se sentir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram