Carrer Creu Coberta

L’Eix Creu Coberta segueix patint la pandèmia. Foto: Arxiu

Fa pocs dies semblava que els comerços començarien a veure la llum, però de moment no ha estat així. Tot i que el passat 28 de gener es van eliminar les restriccions d’aforaments a l’interior de bars i restaurants i dels comerços, i la limitació de reunions de 10 persones, vigents des que es van començar a disparar els casos de la variant òmicron, els comerciants de Creu Coberta han notat, de moment, poques millores en el seu dia a dia.

Així ho manifesta el president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas, qui diu que només els bars i restaurants han tingut més clients a la tarda i la nit. La resta del comerç, però, encara no ha notat “quasi res”. “En els darrers dies, no hem rebut estímuls en aquest sentit”, assenyala sobre una realitat que creu que respon a diverses causes. “La gent encara té respecte al virus i algunes persones, que estan en ERTO, no saben si aquests s’acabaran aquest mes de febrer”, alerta.

El turisme

Tot i el pessimisme que Llanas mostra davant de la difícil situació econòmica que travessen moltes persones, i sobre com es pot agreujar encara més en els pròxims mesos, també expressa il·lusió per la fi de les restriccions, la imminent obertura de l’oci nocturn i per la possibilitat que el virus es pugui anar fent cada cop més dèbil i més persones puguin assolir la immunitat. Aquests factors són capaços, recorda, d’atraure de nou el turisme. “I el turisme aporta molt a la restauració, els apartaments turístics o a les botigues del barri”, recalca. “El turisme dona feina”, afegeix Llanas.