premi mercat

Montserrat Figueras (al mig), recollint el guardó. Foto: Ajuntament

Els Premis de Mercats, en la seva 11a edició i en el marc dels Premis Comerç que reconeixen els millors establiments comercials de la ciutat durant l’any, van premiar el passat 9 de novembre l’Associació de Venedors del Mercat de Sants com a Millor iniciativa col·lectiva pel projecte de l’Aula Gastronòmica.

Aquest projecte va néixer fa tres anys com una iniciativa destinada a educar els nens de primària a consumir productes de temporada i proximitat, manipular-los i cuinar-los correctament. Ara, el jurat dels Premis Mercats de Barcelona ha reconegut el projecte per tota la feina que fa l’Associació per tirar endavant el projecte. El guardó el va recollir l’actual presidenta de l’Associació de Venedors, Montserrat Figueras.

En Francesc Leyva, un dels responsables del projecte, explica que tots els implicats estan molt contents pel reconeixement de la bona feina i agraïts per la implicació de les escoles en el projecte. En aquest sentit, afirma que quan van començar “van venir més de mil nens i ara ja n’han passat uns sis mil”.

Leyva afegeix que el projecte està deixant resultats “molt interessants” perquè “els nens acaben identificant els productes de temporada i els saben cuinar”.

Menció especial

D’altra banda, tots els mercats de Barcelona van rebre una menció especial de l’Ajuntament per l’esforç i resiliència que van mostrar durant la pandèmia. Menció que Leyva agraeix perquè també reconeix la feina que van fer “sense por a tirar endavant tot i les circumstàncies”.