Foto: Bus Turístic

Al cor del barri de Sant Gervasi-Galvany hi ha un petit oasi verd (i no és el Turó Park): es tracta del jardí de la Fundació Muñoz Ramonet, dissenyat per Jean-Claude-Nicolas Forestier, conservador dels parcs de París, a principis del segle XX amb l’estil que agradava a la burgesia de l’època.

Des del 5 de juny del 2016 està obert als veïns del barri, el districte i la ciutat, que poden passejar entre els seus arbres d’alt valor (hi ha exemplars de til·lers, lledoners i, fins i tot, un dels pocs alvocats que hi ha a la ciutat) i veure les escultures que hi ha a l’interior. L’única part del recinte que no es pot visitar és el palauet del marquès d’Alella, un palau noucentista construït per l’arquitecte Enric Sagnier i que va ser la residència de l’empresari Julio Muñoz Ramonet després de la Guerra Civil Espanyola.

L’empresari va morir el 1991 i va llegar la totalitat de la seva finca a la ciutat. Tot i això, una impugnació de les seves filles va fer que comencés un procés judicial que dura des de fa vint-i-cinc anys. Després que el jutge donés la raó a l’Ajuntament, el jardí es va reformar.