Foto: Ajuntament

Al número 130 del carrer de Ganduxer s’erigeix un dels edificis municipals més sorprenents i al mateix temps més desconeguts pel gran públic. El Centre Cívic Pere Pruna està ubicat en una capella construïda el 1928 per les Mares Reparadores annexa al monestir edificat el 1904 en uns terrenys fins aleshores propietat de la família Juncadella. Durant la Guerra Civil, la capella va ser saquejada, però anys després el farmacèutic Fernando Rubió Tudurí en va assumir la restauració i va encarregar-ne la decoració a Pere Pruna (Barcelona, 1904-1977), pintor format a París i apadrinat per Pablo Picasso.

L’edifici arriba a mans de l’Ajuntament de Barcelona el 1970, quan les monges decideixen vendre els terrenys del monestir. Després de romandre tancat durant molt temps, el 1998 van començar els treballs de restauració, que van donar-li l’aspecte actual. El 2000 es va inaugurar com a espai cultural i el 2013 va entrar a formar part de la xarxa de centres cívics de Barcelona, batejat amb el nom de Pere Pruna en homenatge a l’artista. La pintura de Pruna destaca pel misticisme religiós i la predilecció pels àngels, temes que impregnen els frescos de la capella que va decorar entre el 1952 i el 1954 i que avui en dia encara es conserven gràcies a la restauració del 1998.

Actualment, el centre gestiona la Taula de Cors del districte i s’encarrega d’organitzar i programar “La primavera coral”, el Cicle de Música Religiosa i el Cicle de Concerts Joves amb la col·laboració de les escoles de música de la zona. L’espai també participa en altres activitats, com exposicions, xerrades, conferències i tallers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram