Roses vermelles, grogues o blaves, rosers enfiladissos o en miniatura. Un total de 10.000 rosers d’espècies i varietats diferents s’exposen al Parc de Cervantes del barri de Pedralbes, al districte de les Corts. I el millor és que podem gaudir de l’acolorit espectacle gairebé tot l’any, així com de les extensions d’aquest preciós parc.

PETIT MUSEU A L’AIRE LLIURE
Al barri de Pedralbes, el Parc de Cervantes ens saluda només entrar a Barcelona per l’Avinguda Diagonal. Una imatge plena de verd i color en una zona enjardinada d’unes 9 hectàrees d’extensió que amaga tot un petit museu a l’aire lliure.

Es tracta d’una preciosa col·lecció de roses que ofereix una curiosa ruta botànica entre rosers de tots els continents, formes i colors. L’espai on floreixen les roses d’abril a novembre, gràcies al clima suau de Barcelona, s’anomena la pèrgola. Acull anualment, des del 2001, un concurs internacional de roses on es presenten noves espècies que passen a engrossir l’acolorida col·lecció.

Acompanyant els rosers, al parc també hi trobem nombroses espècies arbòries com oms, til·lers, acàcies, xiprers o oliveres, entre d’altres. Amb tot, el Parc de Cervantes ofereix amplis espais amb gespa i camins amples ideals per passejar i practicar esport o, simplement, contemplar la natura en plena ciutat.