Ramificant-se en estanys com si es tractés d’uns aiguamolls contemporanis, el parc de Diagonal Mar és un espai on el blau de l’aigua comparteix protagonisme amb el verd de la vegetació exuberant. Dissenyat pel tàndem d’arquitectes Miralles i Tagliabue, és el segon parc més gran de Barcelona i una de les obres contemporànies que van marcar la recuperació de la zona del Fòrum.

Situat a la nova Barcelona del Fòrum, als terrenys que antigament ocupava una fàbrica, el parc de Diagonal Mar s’estén al llarg de 14 hectàrees que es ramifiquen per bandes diferents, barrejant-se amb la ciutat i obrint un espai natural molt diàfan. Cadascuna d’aquestes bandes s’uneix com un trencaclosques amb l’altra, mitjançant camins que també es ramifiquen i amb l’ajuda de llarguíssims bancs que evoquen les onades del mar.

A IMATGE D’UNS AIGUAMOLLS
Segons expliquen els seus col·laboradors, el dia que els arquitectes van visitar els terrenys havia plogut i tot era ple de tolls d’aigua i gavines. I aquella imatge de seguida els va inspirar la idea de fer un espai que evoqués uns aiguamolls. Un espai on el verd de la gespa i la vegetació es barreja amb el blau de l’aigua del gran llac, dels estanys i de les fonts, que té com a resultat una fusió de colors present en tota l’extensió del parc.

Una estructura tubular elevada, que recorda una teranyina treballada per una aranya, és la guardiana del parc. Aquesta línia en moviment abraça, de tant en tant, jardineres en suspensió que recorden l’arquitectura orgànica de Gaudí.