Paral·lel al passeig de la Zona Franca i amagat darrere d’una benzinera hi ha un petit passatge de vianants amb molta història. Es tracta de la Colònia Bausili, que va ser una antiga barriada d’un únic carrer de només 22 habitatges que encara guarden el caràcter històric i industrial. Passejar per aquest indret és retrocedir noranta anys en el temps en un dels pocs vestigis populars que queden al barri de la Marina.

Aquest grup d’habitatges es va construir al lloc del vell prat d’indianes anomenat el Prat Nou, que al principi del segle XX va esdevenir la fàbrica de teixits Brugarolas. Amb la mort del seu propietari, la fàbrica va passar als germans Teresa i Marià Bausili Sanromá. Aquest canvi de mans va constituir la fi de l’activitat del Prat Nou.

Sobre una part del solar de l’antiga fàbrica, pels volts de 1928 es va aixecar un grup d’habitatges de 60 metres quadrats fets a dos nivells. L’accés a la planta superior es fa per un corredor en voladís i una escala que es projecta pel davant de la primera planta, solució que dona una forma molt singular i característica a tot el conjunt.