El carrer és just a sota de les Glòries. Foto: Google Maps

El procés per tal que més places i carrers de la ciutat tinguin nom de dona avança. I és que des del passat cap de setmana el barri del Parc i la Llacuna del Poblenou té un carrer amb el nom d’Irena Sendler, la infermera polonesa que va salvar milers d’infants jueus de l’Holocaust.

El carrer d’Irena Sendler està situat entre el carrer d’Àlaba i els jardins d’Elisava, a sota de la plaça de les Glòries. Sendler, nascuda el 1910 a Varsòvia i morta a la mateixa ciutat el 2008, va aconseguir evitar l’extermini dels infants jueus a través de documentació falsa i donar-los refugi juntament amb famílies poloneses, orfenats i convents. El seu nom és un dels reconeguts com els Justos entre les Nacions, el reconeixement d’Israel als nou jueus que durant l’Holocaust van salvar vides jueves de l’extermini nazi.

“REVERTIR EL DESEQUILIBRI”
Durant la mateixa ponència del Nomenclàtor també es van aprovar posar noms de dona a cinc espais més de la ciutat: Conxa Pérez Collado (a l’Eixample), Teresa Boronat i Fabra i Isabel Domínguez Paniagua (a Sant Andreu), i Consol Casals i Genover (a Gràcia). Des del consistori expliquen que l’objectiu és “revertir el desequilibri i la poca presència de noms de dona i noms populars al nomenclàtor de la ciutat”.