Un moment del tall de trànsit del passat mes de febrer. Foto: Prou Trànsit

L’anomenada revolta veïnal contra el disseny actual del carrer Aragó, amb la gran contaminació que suposa pel volum de trànsit que absorbeix aquesta avinguda, té un dels seus fronts al barri del Clot. Sota el lideratge de la plataforma Prou Trànsit, fa temps que existeix un clam veïnal per aconseguir, tal com passa a l’Eixample, un carrer Aragó amb menys carrils de cotxe.

Així doncs, el pròxim 25 d’abril es viurà una nova jornada reivindicativa veïnal, que inclourà un tall de trànsit, entre les 11 del matí i dos quarts de tres de la tarda, del tram d’Aragó que va del carrer Independència al carrer Dos de Maig.

L’objectiu dels veïns, en el cas d’aquesta zona del Clot, és doble. D’una banda, seguir reivindicant un carrer Aragó diferent a l’actual, que vagi més enllà de ser una “autopista urbana”, i de l’altra tornar a denunciar un problema específic que pateixen amb el carrer Independència. I és que en el tram que va d’Aragó a Glòries “hi ha un trànsit brutal”, tal com asseguren des de la plataforma Prou Trànsit, nascuda a finals del 2018 per denunciar l’augment de cotxes que va provocar l’inici de les obres de Glòries. El punt negre d’aquesta problemàtica el situen a la cruïlla d’Independència amb Aragó, on tenen el que anomenen “el semàfor de la mort”. “És una cruïlla molt perillosa. Vam demanar que es posés un semàfor, però és en ambre i el que volem és que es posi vermell quan el de vianants està en verd”, afegeixen des de la plataforma.

També reclamen que la zona sigui de velocitat 30, reductors de velocitat i un carril bici entre Glòries i Sant Antoni Maria Claret.