El [email protected] tindrà més pisos. Foto: Arxiu

L’acord entre el govern municipal i ERC sobre el full de ruta del futur del [email protected], que inclou un augment de l’habitatge, ha estat ben rebut pel teixit veïnal i empresarial. El nou plantejament urbanístic permetrà augmentar la reserva d’habitatge i arribar als 9.600 pisos, al mateix temps que també s’agilitzaran els tràmits perquè hi hagi 980.000 metres quadrats més per destinar a activitats econòmiques i a empreses.

L’augment de la quantitat de pisos serà possible perquè s’augmentarà l’edificabilitat amb pisos més alts. “El que volem és que el [email protected] sigui un barri ple de vida, per això fem aquest model mixt: activitat industrial i gairebé doblar l’habitatge previst al plantejament inicial”, va afirmar l’alcaldessa Colau durant la presentació del nou plantejament urbanístic. Segons Colau, l’acord “recupera el millor esperit del [email protected]”. Des de l’entitat empresarial [email protected] Network Bcn han demanat “diàleg i celeritat” perquè el nou full de ruta tiri endavant. Tot i celebrar l’acord, consideren que general “incerteses” per la manca d’un calendari concret. “Després de mesos amb les llicències suspeses, el que toca és tenir terminis clars perquè els inversors puguin generar motors per a la reactivació econòmica”, afirma Enric Urreta, president de l’entitat.

Per la seva banda, de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou han afirmat que la primera impressió sobre l’acord “és bona, atès que proposa un augment important d’habitatge”. Tot i això, des de l’entitat afegeixen que “crida l’atenció que l’acord no reculli de manera clara i explícita criteria fonamentals del pacte signat fa un any i mig”. Concretament, fan referència al fet que “no es faci esment que tot el nou habitatge serà de protecció oficial, allunyant-se així de les reivindicacions veïnals per tenir habitatge públic i de lloguer”.

D’altra banda, l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou també recorda que el preu actual del sòl no té res a veure amb el de l’any 2000, quan es va aprovar el pla [email protected] Per aquest motiu, critiquen que l’Ajuntament no contempli reclamar que “aquestes importants plusvàlues reverteixin en la ciutat”. Per tot plegat, creuen que el nou full de ruta que s’ha traçat es desvia del pacte signat el 2018.